Wie ben ik?

 

Mijn naam is Petra van der Schagt. In 2011 ben ik afgestudeerd als voetreflexPlustherapeut en heb ik mijn praktijk voor Balans & Vitaliteit opgezet. Daarnaast ben ik werkzaam als doktersassistente in een huisartsenpraktijk.

Tijdens een workshop voetmassage ben ik in aanraking gekomen met voetreflexPlus. Mijn belangstelling voor voetreflexologie was door deze workshop gewekt. Ik vind het fascinerend wat reflexologie met het lichaam kan doen: namelijk het stimuleren van organen en het opheffen van blokkades door middel van voetmassages. In 2011 heb ik de driejarige HBO beroepsopleiding voetreflexPlustherapeut aan het opleidingsinstituut Total Health succesvol afgerond.

In 2009 heb ik tijdens een studiereis naar China de behandelmethoden in de  traditionele chinese ziekenhuizen bestudeerd. In het International Acupuncture Training Center of Beijing heb ik mij bekwaamd in Tuina massage.

Gedurende mijn opleiding heb ik mij gespecialiseerd in:

  • Chinflex (chinese massage en -geneeskunde)
  • Massages gericht op hoofdpijn en migraineklachten
  • Behandelingen bij kinderen
  • Behandelingen bij huidproblemen
  • Behandelingen tegen vermoeidheid 

Tijdens mijn afstudeerperiode heb ik een scriptie geschreven over slapeloosheid. In dit onderzoek heb ik een aantal mensen die lijden aan slapeloosheid, behandeld met voetreflexologie. Door middel van een aantal behandelingen heb ik gekeken of de slapeloosheid verminderd kan worden. Na afloop is gebleken dat de mensen een duidelijke verbetering ervaren in hun slaappatroon en ’s nachts minder lang wakker liggen.