feb 102017
 

In 1999 kreeg ik een burn-out en realiseerde dat ik moest gaan nadenken wat ik nu echt wilde gaan doen met mijn leven. Ik wilde “vrij” zijn en niet meer afhankelijk zijn van andere.

Tijdens de voorbode van mijn burn-out had ik voortdurend last van duizelingen. Vooral als ik aan het lopen was. Ik had het gevoel controle te verliezen, zweet brak mij uit en ik begon sneller te ademen. Mijn huis was mijn veilige haven en ik durfde steeds minder iets te gaan ondernemen. Door de komst van mijn hond werd ik uiteindelijk gedwongen om weer de buitenwereld in te gaan en dit lukte. Mijn zelfvertrouwen werd sterker maar om nu meteen naar China te gaan….. Maar wat een overwinning was dat en wat een ervaring.

Na de opleiding voor voetreflexologie en Tuinatherapie merkte ik dat mijn ademhaling nog steeds niet optimaal was. Bij inspanning was ik snel buiten adem. Ook mijn energie niveau was nog erg laag. Door meditatie en Mindfulness oefeningen was ik wel steeds meer met de ademhaling bezig en ik merkte dat het mij rust gaf. Na een bezoek aan een therapeutenbeurs kwam ik in contact met een ademcoach opleiding.

Al tijdens de eerste dag gingen we aan de slag met de Verbonden ademhaling; actief ademhaling waarbij de aandacht gaat naar de inademing. Tevens is het ook een reis naar binnen waardoor je emoties kunt loslaten. De coach gebruikte possitieve zinnen (affirmaties) tijdens de ademhaling en na afloop was er rust. Even niets doen…. en wat voelde ik een diepe ontspanning en blijheid. Het gaf mij inzichten dat ik vrij mag zijn om mijn eigen keuzes te mogen maken, vrij om mijn eigen ruimte in te nemen  en te zijn wie ik mag zijn.

Wat een mooie en ontspannen reis!

 

 

 Posted by at 1:10 pm

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)