Balans & Vitaliteit

 

LET OP: Per 1 maart 2018 is praktijk voor Balans & Vitaliteit veranderd in Innerlijke Stap.

Voor meer informatie kunt u terecht op http://www.innerlijkestap.nl

In de praktijk voor Balans & Vitaliteit kunt u terecht voor behandelingen van diverse lichamelijke en geestelijke klachten. Ik maak hierbij gebruik van de Westerse voetreflexmassage, de Chinese reflexmassage en de Tuina massage. Reflexologie is een oude massagetechniek, die al heel lang toegepast wordt in landen als India en China.

Als gevolg van spanning, verdriet of oververmoeidheid kunnen in het lichaam blokkades ontstaan, waardoor het lichaam uit balans kan raken. In de voeten weerspiegelt zich het hele lichaam. Hierdoor is het mogelijk om met een voetreflexmassage het hele lichaam en de geest te behandelen. In China masseren artsen die de hele dag gewerkt hebben, ’s avonds hun voeten kort. Vervolgens gaan ze met hun voeten in een bak met warm water en speciale voetenkruiden zitten. Op deze wijze raken zij hun vermoeidheid kwijt en brengen zij hun lichaam weer in balans.

  • Wat zijn de voordelen van een Reflexzonemassage?

Ontspannend
De spieren en het hoofd komen tot rust.

Vitaliserend
De d
oorbloeding wordt gestimuleerd. Zodra alle organen beter doorbloed raken, functioneren deze ook beter, waardoor vele klachten verminderen of verdwijnen. Ook de spieren functioneren beter waardoor ochtendstijfheid verminderd of verdwijnt. Tevens worden voedingsstoffen beter opgenomen en afvalstoffen sneller afgevoerd.

Kalmerend
De geest is vaak overbelast door het vele denken, piekeren en zorgen maken. Als
het hoofd tot rust komt, verdwijnen er vaak veel klachten zoals hoofdpijn, buikpijn, pijn in de schouders, nek etc. Door een verbeterde energiedoorstroming wordt de totale energiebalans in het lichaam hersteld.

Gezondheidsbevorderend
Het zelfgenezend mechanisme
van het lichaam wordt gestimuleerd.

  • Voor wie is het geschikt?

Voetreflexzonemassage en Chinese reflexmassage brengt bij zeer veel klachten verlichting en kan mogelijk zelfs uw klachten laten verdwijnen. Ook is reflexmassage een uitstekende methode om een algehele ontspanning te bereiken.

Chinese reflexmassage is dan ook prima te gebruiken in een Wellness behandeling. Wat denkt u van een start met een speciaal voetenbad waarin kruiden zitten die het lichaam ontgiften. Aansluitend volgt een massage met speciale olie, waarbij de knieën, onderbenen en voeten gemasseerd worden. Zo ontstaat een diepe ontspanning en vitaliteit die nog vele dagen zal aanhouden.

Reflexologie is een veilig manier van behandelen. Deze methode vervangt echter geen arts of medicijnen, maar kan een aanvulling zijn op de klassieke geneeswijze.